Friday, August 16, 2013

Aku bukan Hana Pancit Maaaa!

Assalamualaikum brothers and sisters!
Selamat hari raya, salam aidil fitri. macam mana? banyak dpt duit raya? huhu..

Firstly, nk mintak maaf sbb insya Allah, next entry akan update lmbt...huhu..sorry byk2 readears! ada hal2 yg xdpt dielakkan..gomen! ><

secondly, haritu abg2 saya talked to me about copyright. sebab tajuk this humble story is Aku bukan Hana Tajima. and as most of us know, Hana Tajima is a very well known person. cantik pulak tu kan.huhu..and I used her name without her consent which can lead to serious problems actually if she suddenly realised the fact that i used her name and decided to take action ke kan..looks petty but it is actually very very serious.

so after a very serious deliberation, i`ve decided to change the title. the reason i chose Hana tajima was not because of Hana Tajima herself. in fact, it has nothing to do with her. but still, it`s her name afterall. so saya takda idea nk bubuh tajuk apa. my cousin suruh bubuh Aku bukan Hana Pancit maa. (pjg citenye..huhu). ada suruh bubuh Aku bukan Hana Tajiwa or bubuh sengkang ke apa. so guys, give me some ideas boleh?? onegaii~

hope korang still support me wlupun nanti dah change tajuk cerita ni....ya?

arigatou minna-san. ^^

p.s anything, pm me ait. thanks for ur love and suports guys! <3

6 comments:

Zuhayra said...

letak tajuk Aku Bukan Hana Kimi je laa.. haha :D ok je kn? sy ambik dri komik jepun yg citernye diadaptasi dlm drama korea , To The Beautiful You ...

Violet Sofia said...

kalo bagi sofia... x nampak pun di mana masalahnya dgn tajuk Aku Bukan Hana Tajima tu. tajuk tu best and dah rasa serasi dah. tapi... if writer x selesa, boleh je tukar. tp jgn la Aku Bukan Hana Pancit Maaaa! teruk sgt tu... haha... atau... apa kata kalo letak tajuk yg campur ayatnya melayu dgn japanese? 'Aku Bukan' tu kekalkan. Lepas tu, sambung la dgn apa kata2 yang daim suka kutuk hana. mcm kalo hana, dia suka kata daim ungka, kan? kalo daim pulak? Naa... amacam? hehehe... btw, sofia juz bg cadangan je... =)

cik syafa said...

Kalau syaf, syaf tak kisah tjuk apa sekalipun. yg pnting cite Hana & Daim ne tak berakhir smpai sini. Syaf ok je dgn apa2 tjuk yg akak plih, sebab syaf memang tak ada idea nak share.ngee
unnie hwaiting! =)

Rosebud said...

Itulaa.. ikutkan hati, memang nk kekalkan je tajuk cerita ni. tapi famili mcm galakkan tukar. tkut klu cik hana tajima sbnr amek tindakn undang2 ke mtk claim ke ape kan. risau la jugak. anyways, thanks for all your suggestions. akan dipertimbang sebaiknya. bagilaaa lagi byk suggestions ya. the more the merrier.......huhu ^^
*chap seterusnya akan update insya Allah soon.

Anonymous said...

dr awal aku baca sampai sini. . . skali je sebut pasal Hana Tajima Tue.
Pasal Tajuk Dan Jalan Cerita Dia Plak, Memang Mcm Tak Ngam Sangat. Tajuknya Tak Ngam Dgn Jalan Cerita. . . Tp Bila Baca Novel Nie Terasa Tajuk Tue Dah Sebati. Sampai Chapter 39 Lg Dah. . . N Bila Nak Tukar Tajuk Nie, Kalau Boleh kekalkan "AKU BUKAN" tue. Mcm Yg Violet Sofia Katakan. :)

Rosebud said...

There's a reason why I chose 'Aku bukan Hana Tajima!' and you guys will know it towards d end of this humble story. stay tuned! :)

p.s Miss Hana Tajima has given her approval to use her name as d title. so insya Allah, it'll be no problem in d future. for now, the title remains the same.

Post a Comment